Rijbewijzen Motorfietsen
Motorfiets Rijbewijs A

Het rijbewijs A laat toe volgende voertuigen te besturen:

 • motorfietsen met of zonder zijspan met een vermogen van meer dan 35 kW
 • driewielers met motor met een vermogen van meer dan 15 kW.

Theorie-examen: vanaf 24 jaar, je kan wel beginnen aan de praktische opleiding aan 22 jaar, indien je in het bezit bent van een rijbewijs A2.  In dat geval ben je ook vrijgesteld van het theorie-examen

Je kan je voorbereiden op theorie-examen door zelfstudie of theorieles in de rijschool

Je kan met de praktische opleiding beginnen vanaf het moment je geslaagd bent voor het theoretisch examen

Er zijn vier mogelijkheden:

1. Je wil rijden onder dekking van een voorlopig rijbewijs en je hebt nog geen rijbewijs A2

Als voorbereiding op het praktijkexamen op privéterrein  geeft onze rijschool minimum 9 uur praktijk - onderricht, waarvan de helft moet plaatsvinden op  de openbare weg. Vervolgens legt u de proef  op privéterrein af  met  het voertuig van onze rijschool. Uw instructeur vergezelt u. Na tweemaal niet slagen voor de proef  op privéterrein, moet u minimum 2 uur praktijkonderricht volgen. Na het slagen voor de proef  op privéterrein, ontvangt u een formulier “Aanvraag om een voorlopig  rijbewijs”. Met dit behoorlijk ingevulde formulier dat het getuigschrift van praktijkonderricht omvat, ingevuld door de directeur van onze rijschool, dient u bij uw gemeentebestuur een voorlopig rijbewijs af  te halen. Het voorlopig rijbewijs is 12 maanden geldig vanaf  de datum van afgifte en kan in geen geval worden verlengd.

2. Je wilt meteen een rijbewijs A, en je hebt nog geen rijbewijs A2

Als voorbereiding op het praktijkexamen geeft onze rijschool minimum 12 uur praktijk -  onderricht, waarvan de helft moet plaatsvinden op de openbare weg. Vervolgens legt u het praktijkexamen (proef  op privéterrein en proef  op de openbare weg) af  met het voertuig van onze rijschool.  Uw instructeur vergezelt u. Na tweemaal niet slagen voor de proef  op privéterrein en na tweemaal niet slagen voor de proef  op de openbare weg, moet u minimum 2 uur praktijkonderricht volgen.

3. Je bent sedert 2 jaar in het bezit van een rijbewijs A2

Als voorbereiding op het praktijkexamen geeft onze rijschool 4 uur praktijk - onderricht, waarvan de helft moet plaats vinden op de openbare weg.  Vervolgens legt u het praktijkexamen (proef  op privéterrein en proef  op de openbare weg) af  met het voertuig van onze rijschool.  Uw instructeur vergezelt u. Na tweemaal niet slagen voor de proef  op privéterrein en na tweemaal niet slagen voor de proef  op de openbare weg, moet u minimum 2 uur praktijkonderricht volgen.

 

4. Je bent in het bezit van een rijbewijs A, maar je hebt geen ervaring met motorrijden.

Bepaalde mensen kregen door de omstandigheden uit het verleden een rijbewijs A.  Ze reden echter nog nooit met een motorfiets.  Voor die mensen organiseren wij een vervolmakingscursus.  Afhankelijk van de de individuele persoon kan die bestaan uit 3 uur, 6 uur of 9 uur praktijkles.

 

klik hier voor de folder van GOCA

Voor meer info klik hier 

 

Tijdens de maanden november, december, januari en februari worden er in het examencentrum van Roeselare geen examens manoeuvres georganiseerd.  Vanaf maart herbeginnen die terug.

Motorfiets A prijzen

Cursus Theorie

 • 12 uur theorieles (klassikaal) 140€

 

Pakketten

 • 3 uur les 240€
 • 3 uur les + examenbegeleiding Manoeuvres 300€
 • 3 uur les + examenbegeleiding Openbare Weg 400€
 • 4 uur les + examenbegeleiding Manoeuvres & Openbare Weg 560€ (Upgrade)
 • 9 uur les + examenbegeleiding  Manoeuvres 800€
 • 12 uur les + examenbegeleiding Manoeuvres & Openbare Weg 1200€

Extra lessen/examen

 • examenbegeleiding Manoeuvres 80€
 • examenbegeleiding Openbare Weg 160€
 • 1 uur (extra) les 80€

!! In deze prijzen is de examenretributie- niet begrepen !!!

!! Alle prijzen op deze website vermeld zijn altijd inclusief btw!!